Во Македонија ќе се произведуваат електричните возила „e.GO“од НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ СЕ, Ахен,Германија.

Next.e.GO Mobile SE е германски производител на електрични возила и системи за одржлива мобилност со седиште во Ахен. Основана е во 2015 година како e.GO Mobile AG од страна на RWTH Aachen-професорот Гинтер Шух.

Шух ја со-основаше компанијата за електрични комбиња StreetScooter во 2010 година, која беше купена од Deutsche Post AG во 2014 година.Најевтиниот модел чини 18.000 евра.