Власта е улорна во ставот дека е добро да се донесе закон со кој работниците ќе работат по 60 часа неделно. Дарко Спировски од ИРД вели дека мора да се каже дека работниците нема да бидат ангажирани по 60 часа неделно во текот на целата година.
– Во зимските месеци  ќе работат многу помалку. Некогаш нема ни десет часа. Тоа зависи од градежната сезона- убедува Спировски.
И тој повтори дека не може да го објават детали од договорот без согласност од изведувачот. Исто така нема проценка колку дополнително  ќе чини целиот проект ако не се донесат спорните закони.