Грaѓаните кои од понеделник ќе бидат затекнати во објект или на настан без вакцина-сертификат ќе платат казна од 250€, а казната за угостителскиот објект се движи од 2.500€ до 30.000€.

Пратеникот Антонио Милошоски потсетува дека дирекоторката на Државниот пазарен инспекторат Анета Симеска, која соопшти како инспекторите ќе делуваат во врска со новите рестрикции од понеделник, е поранешен пратеник од СДСМ