Република Македонија за периодот во првата половина од оваа година се наоѓа на дното по бројот на странски инвестиции со само 122.000.000 евра, пишува на својата Фејсбук страница пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.

Странски директни инвестиции #FDI,
1во полугодие 2020г., Македонија на дното:
Србија 1.480.000.000€
Албанија 454.000.000€
Бугарија 263.000.000€
Македонија 122.000.000€, објави Милошоски.

Странски директни инвестиции #FDI,
1во полугодие 2020г., Македонија на дното:
Србија 1.480.000.000€
Албанија 454.000.000€
Бугарија 263.000.000€
Македонија 122.000.000€

Posted by Antonio Miloshoski on Thursday, October 8, 2020