Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, не сака да прогнозира кога ќе заврши целосно автопатот Охрид – Кичево, но смета дека тој проект напредува.

Во врска со патот Охрид – Кичево, јас сум во комуникација со сите кои работат. Спремни сме да влеземе и во законски измени заради експропријација во некои делови. Таму имаме такви случаи, но имаме и добри сигнали, се работи и оваа есен, има 470 машини, имаме 860 работници на овој проект, 58 отсто од работите се завршени, особено непредвидените клучки, имаме потрошено 350 милиони евра за реализација на овој проект. Не би проценувал рок на завршување, до моментот кога би видел дека целиот проект е завршен, тогаш ќе бидам сигурен. Добар сигнал е дека се одглавуваат проектите и дека се движат работите, изјави мнинистерот Бочварски во гостувањето на Тв Сител