По бурните реакции во јавноста за вработувањето на неговата сестра,  министерот за економија не чувствува никаква  морална одговорност и нема  даде оставка од функцијата.

На новинарско прашање Бектеши одговори  дека  во Македонија огласите се јавни, а МЕПСО не  бил  во надлежност на Министерството за економија, ниту пак  во надлежност на Владата, затоа и тој како министер неможал да има влијание  за нејзиното вработување во МЕПСО.

Отвараме нови работни места, каде што секој има право да се пријави, рече министерот Бектеши.