Ознака: Крешник Бектеши
Нова мерка за туризмот

Ќе се кофинансираат семинари, обуки и конференции во домашните хотели

пред 2 мес.
наместо конкретни одговори

Ангелковска и Бектеши со напад кон новинарите- биле нетрпеливи и притискале со прашањата

пред 3 мес.
Економија

Бектеши: Нема несогласувања меѓу мене и министерката за финансии

пред 3 мес.
Економија

Петрушев: Целата прехранбена индустрија е максимално мобилизирана

пред 5 мес.
Економија

Ќе се намалуваат давачките за некои увозни репроматеријали

пред 5 мес.
Владата со прв сет економски мерки за ублажување на последиците од коронавирусот

Се воведуваат бескаматни кредити, субвенции за придонеси, работа во 4 смени

пред 5 мес.
Економија

Во Буџетот на Министерството за економија за 2020. за гасификација 120 милиони денари

пред 9 мес.
Економија

Бектеши: Трговската соработка со Холандија изминатите години бележи континуиран раст

пред 9 мес.
Потпишана предлог одлуката за раскинување на договорот за рудникот „Иловица“

Бектеши за Иловица: Владата не носи емотивни, туку одлуки во рамки на законите

пред 11 месец
Економија

Соработката со странски компании значи и обука на стручен кадар кој се бара на пазарот на труд

пред 11 месец
бизнис средби во скопје

За бизнисот е неприфатливо изградбата на автопатот Скопје-Блаце да биде завршена до 2023 година

пред 11 месец
максимум би можеле да вложиме до две милијарди евра

АД Електрани ипрати писмо со намери за вложување во нуклеарката „Белене“

пред 11 месец
ние ќе извезуваме компири и мед, а соседите ќе увезуват икра и подмладок од риба

Укинати се бариерите меѓу Македонија и Косово (ВИДЕО)

пред 11 месец
Економија

Во ЖИВО: Прес-конференција на министерот за економија, Крешник Бектеши

пред 12 мес.
Економија

Нема штета од забраната за извоз на компири и мед на Косово, тврди Бектеши

пред 12 мес.
Економија

Бектеши и Шаља ќе бараат решение за косовската забрана за увоз на компири и мед

пред 12 мес.
откако во петокот приштина воведе забраната за увоз

Бектеши утре на Косово по аргументи за воведувањето забрана за увоз на компир и мед

пред 12 мес.
Економија

Бектеши: Раскинување на концесиите за каменоломите во Лабуништа во најкраток рок

пред 1 година
деталите ќе бидат дефинирани наскоро

Бектеши: Субвенции за нови возила и за вградување плин,таксистите добиваат налепници

пред 1 година
Економија

Сертификат „Фер за потрошувачот“ за 45 компании

пред 1 година