Легендарниот американски инвеститор Ворен Бафет неодамна изјави дека  го потценил Џеф Безос од Amazon.com Inc. Сега еден  од алатките на Бафет е подготвен  да инвестира пари во технолошкиот гигант.

“Беркшир Хатавеј АД“ купува акции на Amazon, а договорот ќе се појави во регулаторните подоцна овој месец, соопшти Бафет во интервју за CNBC во четвртокот.

Бафет, кој е претседател и извршен директор на Беркшир , изјави дека зделката   е направена од “еден од одговорните  во канцеларијата кои управуваат со пари” мислејќи  на инвестициските менаџери.

Зделката со  Амазон дополнително го зајакнува односот помеѓу Беркшир и компанијата  на Безос.