Лидерот на опозицијата во интервјуто за „Република“ и „Пресинг ТВ“ објаснува  нагласува дека оваа власт нема ниту една нова странска инвестиција.

Немаат проактивна политика за привлекување на странски инвестиции, нема нова ниту на повидок.Тие можат да држат лекции само за крадење додека се таму.Додека Спасовски го држи МВР, додека имаат Обвинителство и судство ќе биде така.Кога сето тоа ослободено од овие луѓе ќе си дојде и одговорноста.