Воислав Шешељ во затворот во Хаг открил дека има рак на дебелото црево, а по операцијата и хемотерапијата успешно закрепнал. По медицинските третмани, Шешељ го привлече вниманието на важноста на исхраната.
„Се хранев здраво, јадев многу овошје и зеленчук. Оттогаш секое утро пијам сок од аронија и свежо цеден сок од мешавина од цвекло, магдонос, целер, моркови и јаболка. Јадам сезонско овошје додека не дојде време за смокви. Тие се рајски плодови, чудо е колку е здрава“.
На прашањето дали мисли дека стресот е причина за неговата болест, Шешељ одговори:
Се обидов во Хаг да предизвикам стрес на другите, а не на мене, но мислам дека вистинската причина за мојата болест беше лошата храна што ја добивме таму. А тоа можеше да биде стрес, луѓето понекогаш ги потиснуваат своите чувства. Се обидов да скриј го, никогаш не дозволувам другите да го забележат моето страдање“, рече Шешељ
Mенито што го следи Воислав Шешељ
пијте сок од сибирска аронија и цвекло, магдонос, целер, морков и сок од јаболко секое утро
разни видови сезонско овошје
свежи смокви задолжително
калинка – по една секој ден
кромид и лук, зелка, компири
риба, телешко, пилешко, дури и свинско, но не јадете месо секој ден
мултивитамински производ
витамин Д3, особено во зима
Comments are closed for this post.