Ознака: ТОМОС
Македонија

Со Цариград веќе немаме шизма, но немаме ни томос за автокефалност

пред 2 години
Македонија

Благодарност од МПЦ-ОА: Томосот на СПЦ стана документ

пред 2 години
Регион

Српскиот патријарх и официјално го додели томосот за автокефалност на МПЦ-ОА

пред 2 години
Македонија

Цариград ќе ја признае МПЦ под името „Охридска архиепископија“

пред 2 години
Македонија

Се чека на Цариград да го додели томосот на МПЦ, можеби веќе на 12 јуни

пред 2 години
Македонија

Мицкоски: Голем ден за нашата света МПЦ-ОА, честитки за мудроста и достојноста на Синодот и г.г. Стефан

пред 2 години
Македонија

Ден за историја: Дали Цариград томосот за МПЦ ќе го издаде веќе на Педесетница 12 јуни, роденденот на црквата

пред 2 години
Македонија

Томосот на Обединетата СПЦ на Кралството СХС чинел 1,5 милиони француски франци (ФОТО)

пред 2 години
Не го издржа налетот на модерните мотоцикли

Популарниот „Томос“ оди во стечај (ФОТО)

пред 5 години