Ознака: СПЦ
Регион

СПЦ призна дека МПЦ се уште не е автокефална црква

пред 3 мес.
Македонија

Благодарност од МПЦ-ОА: Томосот на СПЦ стана документ

пред 10 мес.
Регион

Српскиот патријарх и официјално го додели томосот за автокефалност на МПЦ-ОА

пред 10 мес.
Регион

Рускиот патријарх го нарече договорот меѓу МПЦ и СПЦ „значаен историски настан“.

пред 10 мес.
Македонија

Ден за историја: Дали Цариград томосот за МПЦ ќе го издаде веќе на Педесетница 12 јуни, роденденот на црквата

пред 10 мес.
Регион

Заврши Соборот: За СПЦ сме Македонска православна црква

пред 10 мес.
Македонија

Вселенскиот патријарх Вартоломеј ја промовираше новата титула на „архиепископот охридски Стефан“

пред 10 мес.
Македонија

Мицкоски за црковното прашање: Потребно е време да се искристализираат намерите и позициите на СПЦ кон МПЦ-ОА

пред 10 мес.
Македонија

СПЦ и МПЦ-ОА задоволни по заедничката литургија

пред 10 мес.
Македонија

Одлуката на СПЦ на разгледување во МПЦ-ОА

пред 10 мес.
Регион

Соопштение на СПЦ по Саборот

пред 11 мес.
Регион

Дали денеска СПЦ ќе ја признае МПЦ-ОА?

пред 11 мес.
Македонија

СПЦ на саборот ќе ја признае Охридската архиепископија?

пред 11 мес.
Македонија

Српски „Блиц“: Соборот на СПЦ на 15 мај можеби ќе го одобри канонското единство со МПЦ-ОА, но автокефалноста е неизвесна

пред 11 мес.
Македонија

МПЦ се врати во канонско единство, преговорите со СПЦ продолжуваат

пред 11 мес.
Регион

Руската црква ја поддржа српската црква за одлуката на Цариград

пред 11 мес.
Македонија

Синодот на МПЦ-ОА утре ќе се запознае со деталите од последните преговори со СПЦ во Ниш

пред 11 мес.
Регион

Патријархот Порфириј: И тој МПЦ и верниците ги нарекува браќа, но вели дека мора да се најде решение за спорот

пред 1 година
Регион

СПЦ бара да продолжи дијалогот со МПЦ

пред 1 година
Македонија

СПЦ и се закани на Вселенската патријаршија ако ја признае автокефалноста на МПЦ-ОА

пред 1 година