Ознака: работници
Економија

Туристичките агенции се приклучуваат на протестот на угостителите

пред 1 нед.
Економија

ССМ: Работниците од угостителството да не потпишуваат под присила или закана никакви бланко документи

пред 2 недели
Економија

КСС: Исплата на цела плата за работниците кои ќе заболат од Ковид-19 на работа

пред 3 недели
Економија

50% повисока дневница и слободен ден за работниците кои ќе работат во недела

пред 2 мес.
Економија

ССМ: Петтиот пакет мерки, субвенции за плата да се исплаќаат директно на сметките на работниците

пред 3 мес.
Економија

Власта ги заборави работниците од Еурокомпозит, три години оставени на улица

пред 5 мес.
Економија

Кривична пријава и глоби од 500 до 10.000 евра ако парите што ги дава државата не стигнат до работниците

пред 6 мес.
Економија

Целосен молк на институциите за фирмите што ги злоупотребиле државните пари за справување со корона кризата

пред 6 мес.
Македонија

Д-р Даниловски предлага скалесто работно време, за да се спречат турканици во автобусите

пред 6 мес.
Економија

Отпуштањата на работници продолжуваат, економијата кризира

пред 7 мес.
Економија

За 4,6 проценти помалку работници во индустријата од јануари до јули годинава

пред 8 мес.
барање од сојуз на синдикати

Заболените од КОВИД-19 и работниците во изолација да добијат цела плата

пред 11 мес.
Економија

Работниците во прехранбената индустрија на прва борбена линија

пред 1 година
Економија

Овозможена работа на фабриките и транспортот и за време на построгиот полицискиот час, работниците со посебни дозволи

пред 1 година
Економија

Намален за 3,2 проценти бројот на работници во индустријата во февруари

пред 1 година
Економија

Намален бројот на работници во индустријата

пред 1 година
Регион

Плата од 1.500 до 1.700 евра: Се бараат собарки, келнери и готвачи во ски ресорти во Австрија

пред 1 година
Магазин

Град во Данска воведе четиридневна работна недела за административците

пред 2 години
важи за во седум сектори

Германските компании со скратено работно време ги привлекуваат работниците

пред 2 години
ЕКОНОМИЈАТА БАВНО СЕ ОПОРАВУВА

Речиси 2 милиони работници во Франција живеат под прагот на сиромаштија

пред 2 години