Ознака: пм10
според извештајот на ОН и СЗО

Западен Балкан е европски првак во загаденост на воздухот

пред 2 години
ЈСП од 12 часот вози бесплатно

Активирани мерките против загадувањето во Скопје

пред 2 години
Скопје трет најзагаден град во светот

Енормната загаденост веќе трет ден ги поминува границите на нормалата

пред 2 години
според податоците од мерните станици

Македонците и денеска се „гушат“ во загаден воздух

пред 2 години
О2 иницијативата излезе со оценка за планот на Владата

Додека се реализира Планот за чист воздух мандатот на оваа Влада ќе биде изминат

пред 2 години
Во ек на енормно загадување, Владата реши да побара странски донатори за помош

Дураку излезе од маглата

пред 2 години
ваш став

Ќе се разбудат ли политичарите или сите ќе се угушиме?

пред 2 години
3 до 4 пати над максимално дозволените граници

Македонија и вечерва се гуши во загаден воздух

пред 2 години
Македонија со најзагаден воздух во Европа

Скопје синоќа беше шести најзагаден град на светот

пред 3 години