Ознака: Марко Бислимовски.
Економија

Регулаторна бара БЕГ да ги сторнира августовските сметки за парното, во нив не биле вкалкулирани државните субвенции

пред 2 години
вмро-дпмне се закани

Бислимоски призна дека заради лошото управување со ЕЛЕМ и криминалните тендери, народот ќе плаќа поскапа струја

пред 2 години
препорака од регулаторна комисија за енергетика

Во следните две недели да не се исклучуваат потрошувачите на струја, вода и парно поради неплатени сметки

пред 4 години
Економија

РКЕ бара да не се издава одобрение за градење на зграда без обврска за приклучок за парно

пред 4 години
Економија

Ќе чини помалку од 400 евра: Приклучокот за струја се намалува

пред 5 години
Економија

Поевтино парно за скопјани од 1 август (ВИДЕО)

пред 5 години
Одлуката ќе важи до 30 јуни следната година

Цената на струјата останува иста и не се одржува на вештачки начин, тврди Бислимовски(ВИДЕО)

пред 5 години
од РКЕ очекуваат благо намалување на цената на бензините и благо зголемување на цената на дизел горивата

Трговците од денеска сами ги определуваат цените на горивата

пред 5 години
Економија

„Нафташите“ ветиле дека нема да предизвикаат ценовен шок со бензините

пред 5 години
Економија

Бислимовски: Обезбедивме вин-вин ситуација за исклучените и за приклучените на системот за топлинска енергија

пред 5 години
според регулаторна комисија за енергетика

Либерализацијата во овој момент ќе доведе до драстично зголемување на цената на нафтените деривати

пред 5 години
Економија

За 10 дена на аукција ќе се избере универзален снабдувач со електрична енергија

пред 5 години
Се чека студијата на МАНУ

Нема одлука за исклучените од парно

пред 6 години
Економија

Бислимовски: Универзален снабдувач најдоцна до февруари

пред 6 години
РКЕ нема информации кои од снабдувачите се заинтересирани да се пријават на огласот

До 3 декември ќе се аплицира за универзален снабдувач со електрична енергија

пред 6 години