Ознака: комисија со Бугарија
Македонија

Тема Гоце Делчев: Денеска нова средба на комисијата за историја со Бугарија

пред 6 дена
Регион

Бугарски историчари прогласија победа: Гоце Делчев и Миладиновци се следни за признавање

пред 4 мес.
Македонија

Договор нема: Kомисијата со Бугарија на одмор до септември

пред 7 мес.
Македонија

Ете што бил проблемот: Немало напредок во комисијата со Бугарија оти не сме прифаќаме дека имаме заедничка историја

пред 10 мес.
Македонија

Заглавија кај Цар Самоил: Виртуелен состанок на комисијата со Бугарија

пред 12 мес.
Регион

Koмисијата со Бугарија заглавила кај Цар Самоил, немале време да разговараат за Гоце Делчев

пред 12 мес.
Македонија

Дали паѓаат маските и во комисијата со Бугарија?

пред 1 година
Македонија

Само на Литовски не му бил продолжен договорот: Власта елегантно се ослободува од противниците на историски договор со Бугарија

пред 2 години
Македонија

На негово место стави Албанец: Владата не му го продолжи договорот на историчарот што ги бранеше македонските интереси во Комисијата со Бугарија

пред 2 години
Македонија

Гоце Делчев главна тема: Состанок на македонските и бугарските историчари

пред 3 години
Членот на комисијата, Топало, за нашиот револуционер

„Дури и за Колишевски, Делчев бил Бугарин без значење за ослободителните борби“

пред 3 години
Регион

Илчев, член на комисијата на Бугарија: Македонија прифати дека Самоил е бугарски цар, а Наум и Климент хиротонисани од бугарска црква

пред 3 години