Ознака: име
Македонија

На Бихаќка се дискутира и за името на партијата

пред 4 години
Македонија

Влада: Од денеска сме Република Северна Македонија

пред 4 години
ОДГОВОР ОД АЛИЈАНСАТА ЗА ПРЕСИНГ ТВ

Протoколот со НАТО потпишан со „Република Северна Македонија“

пред 4 години
Власта и црквата во Украина во расчекор

Киев инсистира на преименување на Украинската црква

пред 4 години
ЛАВРОВ ЈА РЕЗИМИРА ДИПЛОМАТСКАТА 2018 ГОДИНА

Името за Македонија е договорено со американски рецепт – „сет правила“ наместо со меѓународното право

пред 4 години
Поради тоа што сметал дека му било глупо

Глумецот одлучи да го промени името

пред 4 години
РАСПРАВИЈА ВО КАФЕАНА СО ЧЛЕНОВИ НА ЗЛАТНА ЗОРА СО ТРАГИЧЕН КРАЈ

Македонец убиен на Крф од неонацист зашто го бранел името Македонија

пред 4 години
„26 Јули“ и „Беко“ се новите предлог имиња

Ќе се менуваат имињата на две катни гаражи во Скопје

пред 4 години
Македонски парадоски

Независните се откажаа од името на државата, ама не и од името на партијата

пред 4 години
ОДГЛАСИ ВО ПЕЧАТОТ

„Гардијан“ веќе ни го користи новото име каде нема „Република“

пред 4 години
Архиеппископски црковно-народен собор - Поддржан ставот на МПЦ - ОА

Владика Тимотеј: Нема менување на името, да се чува идентитетот и се што е македонско

пред 4 години
Регион

Џонсон: Решавањето на македонско-грчкиот спор може да биде модел за Србија и Косово

пред 4 години