Ознака: Ѓоко Танаскоски
Економија

За 10% е намалена наплатата на акцизите

пред 3 мес.
Економија

Танасоски: Преку регионална соработка до полесен проток на стоки низ царинските процедури

пред 9 мес.
Економија

Царинската управа го сузбива шверцот: Запленети 13 тони тутун и 16,5 тони цигари(ВИДЕО)

пред 12 мес.
според директорот на царинската управа

Новиот закон за акцизи е усогласување со законодавството на ЕУ, не е за поскапување на производите

пред 1 година
Во процес на издавање се уште три одобренија за овластен економски оператор

„Европа“ ад Скопје прв овластен економски оператор (ВИДЕО)

пред 1 година
Се вработува, а има вишок администрација

Вишокот администрација преку тренинг ќе се подготвува за работа во приватниот сектор (ВИДЕО)

пред 1 година
Економија

Од годинава сите царински декларации ќе се поднесуваат електронски

пред 1 година
Зголемена наплата на приходи, нов софтвер во царината од идната година

Се зголемува увозот на половни автомобили

пред 2 години
Вработените во Царина кои го посетиле Груевски се вратиле на работа

Едниот лечел синуси, другиот одмарал во Будимпешта

пред 2 години