Ознака: евростат
истражување на Евростат за приходите и условите за живеење

Третина од домаќинствата во Македонија немаат пари да си платат месечни трошоци

пред 4 дена
Австријците јадат најскапо, а Полјаците најевтино

Истражување на Евростат: Кој јаде најскапо, а кој најевтино месо во ЕУ

пред 5 мес.
БИЛЕТ ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ, ГЛАВНО ЗА ГЕРМАНИЈА

За една година од Западен Балкан се иселиле 228.000 лица, од Македонија 24 илјади

пред 5 мес.
Економија

Евростат: 61,2 отсто од Македонците не можат да си дозволат одмор

пред 6 мес.
според евростат

Мароканци, Албанци и Турци најбројни во добивање државјанство во ЕУ

пред 6 мес.
според евростат

Македонија меѓу најевтините, а Исланд најскапа земја во Европа

пред 6 мес.
Македонија

Според Евростат: Во Македонија живеат 2.077.100 луѓе

пред 7 мес.
евростат

Секој единаесетти Европеец никогаш не користел Интернет

пред 7 мес.
надвор од унијата македонија и бих го делат претпоследното место

Живот во ЕУ: Најлошо е во Бугарија и Хрватска

пред 1 година
според статистиката на евростат

Бугарија со најмногу загинати во сообраќајни несреќи

пред 1 година