Ознака: дзс
Македонија

ДЗС: До сега попишани 1.309.840 лица

пред 2 мес.
Македонија

ДЗС: До сега попишани 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови

пред 2 мес.
Економија

ДЗС: Просечната плата во јули изнесувала 28.540 денари

пред 2 мес.
Македонија

ДЗС: Досега попишани 1.037.309 лица, 323.286 домаќинства и 438.705 станови

пред 2 мес.
Економија

Шестмесечниот трговски дефицит изнесува 1,4 милијарди евра

пред 3 мес.
Македонија

Има план за вакцинација на попишувачите, ДЗС ќе достави список до Министерство за здравство

пред 8 мес.
Македонија

Проблеми со пописот во струшко: Од предвидените 8, прифатени само тројца попишувачи од турската етничка заедница

пред 8 мес.
податоци од државен завод за статистика

Паѓа индустриското производство во Македонија

пред 2 години
Македонија

ДЗС: Потребна е максимална одговорност на граѓаните, општините и институциите поради пожарите

пред 2 години
Македонија

ДЗС: Вклучени сме во гаснење на пожарот во депонијата Русино

пред 2 години
според податоците на ДЗС

Слободни 8.459 работни места, најмногу во услужните дејности и продажба

пред 3 години