Ознака: Државен завод за статистика.
Македонија

Државен завод за статистика: Внесувањето на податоците и матичниот број е одговорност на секој поединец

пред 3 мес.
Македонија

Во време на криза државна институција набавува лаптопи за 300.000 евра

пред 1 година
податоци од државен завод за статистика

Во првиот квартал извозот намален за 10,8 проценти, увозот за 6,3

пред 1 година
податоци од државен завод за статистика

Нето-платата во февруари 27.206 денари

пред 1 година
Економија

Извозот во јануари со раст од седум отсто

пред 1 година
Економија

Во градежништвото поповолни очекувања за порачки

пред 1 година
Економија

Во 2017 регистрирани 1.967 странските филијали во домашниот нефинансиски деловен сектор

пред 1 година
Економија

За 11,6 проценти повеќе одобренија за градење во октомври, нови 562 стана

пред 1 година
Податоци на Државниот завод за статистика

Просечната плата во јули 25.104 денари

пред 2 години
Економија

Во јуни 86,4 проценти од потрошената струја од домашно производство

пред 2 години
Економија

За 16,6 проценти повеќе туристи во јуни, најбројни од Турција, Полска и Србија

пред 2 години
Според податоците на Државниот завод за статистика

Пад на извозот и пораст на увозот во првите два месеца од годинава

пред 2 години
Економија

Просечната нето плата во декември 25.784 денари

пред 2 години