Ознака: Драги Ѓоргиев
Регион

Драги Ѓоргиев во Софија се воодушевил на карта на која се прикажува „бугарскиот карактер“ на Македонија! (ФОТО)

пред 6 мес.
Македонија

Целосна партизација и упад во автономијата на ИНИ: Кога Драги Ѓоргиев вели „не“, тоа значи „да“!

пред 7 мес.
Македонија

Академик Драги Ѓоргиев ќе ја оценува македонската историографија во периодот на транзиција, ама на која воденица?

пред 7 мес.
Македонија

Чудна призма на еден „партиски историчар“: Кога академикот Драги Ѓоргиев го бранеше Зоран Заев тврдеше дека во Бугарија немало фашизам, а сега гледа задна намера во бугарските клубови!?

пред 1 година
Македонија

Проф. Тодор Чпреганов: Ќе одат ли Зоран Заев и академик Драги Ѓоргиев во БАН за да дебатираат дали во Бугарија имало фашистички режим или фашистичка управа?

пред 1 година
Македонија

Проф. Котлар до академик Ѓоргиев: Проклети да се знаењето и чесноста, да живеат простотијата и неукоста!

пред 1 година
Македонија

Академик Драги Ѓоргиев глуми„Театар лево ќоше“: Како може да се дискутира за средновековните институции, а да не се спомене Охридската архиепископија?!

пред 1 година
Македонија

Драги Ѓоргиев како паднат од Марс: Ако ја постигнал целта да не разговара за идентитетски прашања, тогаш зошто МПЦ чека томос за Охридска архиепископија!?

пред 1 година
Македонија

Историчарот на Заев и на Таче ја уби македонската наука: Титулата академик ќе мора да ја врати или Драги Ѓоргиев или Ѓорги Поп-Атанасов, а функциите да ги напуштат тројца актуелни функционери

пред 1 година
Македонија

Ѓоргиев објасни зошто сме ги дале Самоил, Климент и Наум на Бугарите: Идентитетите во средниот век и сегашните национални идентитети апсолутно не треба да се поврзат

пред 1 година
Македонија

Наместо самиот да се преиспита, Ѓоргиев од комисијата за историја ги прозива колегите историчари!?

пред 1 година
Македонија

Драги Ѓоргиев за Дојче веле: Смислена провокација која ги минира обидите за решавање на недоразбирањата меѓу Македонија и Бугарија

пред 2 години
Македонија

Дали проф.Драги Ѓоргиев самиот си ја напишал рецензијата за членство во МАНУ, а двајцата рецензенти само се потпишале?!

пред 2 години
Македонија

Чепреганов до Ѓеоргиев: Не директоре, не професоре, не академиче, Бугарија не само што била фашистичка држава туку била наци-фашистичка

пред 2 години
Македонија

Мандатот на Комисијата со Бугарија е истечен, во чие име ќе преговараат за промена на историјата?

пред 2 години
Македонија

Проф.Драги Ѓоргиев: Како можеме да и дадеме препорака на Владата дека нашата е Титова нација?!

пред 3 години
Македонија

Драги Ѓоргиев за „Дојче веле“: И во македонските и во бугарските историски учебници има простор за подобрување

пред 3 години
Искри пред утрешниот почеток

Проф. Драги Ѓоргиев: Колегата Ангел Димитров однапред бара оправдување за неуспех на средбата

пред 3 години
Македонија

Ѓорѓиев: Преговорите во Комисијата ќе продолжат без разлика што се случува на политичко поле со Бугарија

пред 4 години
Според директорот на Институтот за национална историја Ѓоргиев

Ѓоргиев: Постојат документи во кои Гоце Делчев се изјаснува како Бугарин, но и како Македонец

пред 5 години