Ознака: агенција за филм
Магазин

Второ издание на „Факти и бројки“-отчет за потрошените сретства во минатата година од Агенцијата за филм

пред 2 мес.
Магазин

Мариово и Трескавец меѓу петте финалисти за награда за најдобра филмска локација

пред 3 мес.
Магазин

Македонија е копродуцент во филмот „Улиште“ кој ги освои трите големи награди на „Санденс“

пред 3 мес.
Магазин

Почна снимањето на „Зад стоговите сено“, филмски проект на грчко-македонска културна размена

пред 4 мес.
Магазин

Владата до ДКСК: Оставката на Бојан Лазаревски е поднесена пред да биде назначен за в.д. директор на Агенција за филм, нема кумулација на функции

пред 5 мес.
Магазин

ДКСК: Спорно е што директорот на Агенција за филм истовремено е член на УО на Агенцијата

пред 5 мес.
Магазин

ДКСК: Има акумулација на функции кај новиот в.д. директор на Агенцијата за филм

пред 5 мес.
Магазин

Бојан Лазаревски е именуван за вршител на должност директор на Агенцијата за филм на Македонија

пред 5 мес.
конкурс за поддршка

Агенцијата за филм поддржа 18 проекти за организирање на филмски фестивали

пред 2 години