Ознака: 24 мај
Македонија

Власта уште пред три години го прифатила 24 мај како Ден на бугарското образование, култура и словенското писмо!?

пред 1 година
Регион

Честит 24 мај, ден на бугарската азбука

пред 3 години
Регион

Бугарија денеска го преименува 24 мај во Ден на светите браќа Кирил и Методиј, на бугарската азбука, просвета и култура и на словенската писменост

пред 3 години
Регион

Во Софија јавна расправа за преименување на 24 мај во Ден на бугарската писменост

пред 3 години
Регион

Бугарија си ги присвојува и Кирил и Методиј: „ 24 мај“ ќе стане ден на бугарската писменост

пред 3 години
Честитка од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ по повод Денот на сесловенските просветители

Мицкоски: Светите Кирил и Методиј имаа визија, знаење и постојаност, само така може да ја промениме и реалноста во Македонија

пред 5 години
Македонија

Заев: Мисијата на св. Кирил и Методиј за описменување меѓу првите примери на поврзување различни култури

пред 5 години