Припадници на полската безбедносна агенција уапсија две лица под сомнение за шпионажа.

Според полските медиуми, едниот од уапсените е кинески државјанин што бил вработен во компанијата „Хуавеи“, додека вториот е Полјак кој бил „познат во круговите поврзани со кибер бизнисот“.