Руската Федерална служба за безбедност во Москва го привела Пол Вилан, граѓанин на САД, кој е осомничен за шпионажа. Ова за агенцијата ТАСС го соопштила прес-службата на канцеларијата.

Според Федералната служба, Вилан бил приведен на 28 декември „при спроведување на шпионска акција“. Соодветната управа на канцеларијата против него е покренато обвинение за шпионажа.