Викиликс и по апсењето на Асанж продожи да објавува информации и снимки кои можат да ја сменат светска историја. Во најновото видео се гледа наводното слетување на мисијата „Аполо 11“ на месечината.

Викиликс тврди дека тоа воопшто не се случило и оти тоа е снимено во пустина во Невада и оти е добро изрежиран телевизиски производ.

На видеото се гледаат екипи од сниматели и монтажери како разговараат, студио, рефлектори, авиони, и возила како се движат иако во вакум просторот не би било можно да се слушне никаков звук.