Млада жена била фатена на лице место при кражба во октомври. По нејзиното апсење, полицијата успеала да ги идентификува соучесниците во кражбите.Уште три лица, две жени на возраст од 20 и 48 години и еден 29-годишен маж, беа уапсени минатиот петок во областа Келн.

Осомничените провалиле во најмалку 22 станови во Штутгарт од средината на септември до почетокот на октомври. Германските медиуми наведуваат дека украдениот имот вреди околу 66.000 евра.

По апсењето во петокот, полицијата при претресот на куќите пронашла голем број докази.

Жена (20), чија националност засега не е позната, Германка (29) и неговата 48-годишна мајка (српска државјанка) од петокот се во притвор.

Во тек се истраги и за други можни кражби на групата