Во градот Вилц во северен Луксембург, маж со автомобил се забил во група пешаци, при што загинал неговиот двогодишен син. Во инцидентот повредени се уште четири лица, вклучувајќи и мало дете кое има полесни повреди, изјавил јавниот обвинител.

Истражителите се сомневаат на семејна расправија бидејќи меѓу повредените е и поранешната девојка на сторителот.

Според сведоците, 47-годишниот маж 47 намерно со автомобилот се забил во групата пешаци кои стоеле на тротоарот. Меѓу повредените биле две мајки со колички и уште еден пешак, изјавил портпаролот на обвинителот.