Руските специјални единици добија нова автоматска пушка „ШАК-12“ која е наречена супероружје. Станува збор за пушка која има за цел да го неутрализира противникот за операции во затворен простор како згради и индустриски објекти.

Наменета е за уништување на терористи кои носат панцири . „ШАК-12“ е ефикасен во борби каде има заложници и во акции каде треба брзо да се реагира.

Погледнете што може ова супер оружје.