Компанијата Infoteks го претстави новиот квантно-шифриран телефон кој не може да се прислушува.Енкрипцијата е направена на таков начин што разговорот не е достапен за прислушување.

Цената на уредот што подразбира два фиксни IP телефони и еден сервер е триесет милиони рубли (околу 400 илјади евра). Телефонот работи на растојание до 20 километри. сериско производство ќе започне до крајот на оваа година