Неколку лица се ранети вопукотница во холандскиот град Утрехт. Сторителот, кој пукал во трамвај, се уште не е фатен, јавуваат агенциите.

На местото на настанот пристигнале три хеликоптери, кои ранетите ги пренесуваат до најблиските болници.