Мајчината љубов не бира начин како да си го спаси детето.На фотографиите и видеата кои ни доаѓаат од Авганистан се гледа како мајките си ги префрлаат децата преку бодликава жица во обид да ги спасат од ужасите на Талибанците.

Спесете го моето бебе-извикуваа мајките фрлајќи ги децата на аеродромот во Кабул во надеж дека ќе бидат прифатени од војниците кои си заминуваа од земјата.