Белорусија е една од земјите која беше најмалку погодена од короната, или пак тоа вешто го прикриваше.Таму не запре секојдневниот живот, немаше вонредна состојба, се играа дури и спортски натпревари.

За состојбата со вирусот Претеседателот Александар Лукашенко ја нападна светска елита за која вели дека ставила мијарди долари во џебовите додека светскта економија како што тврди тој „гори“.

Корона вирусот ја доведе планетата во состојба на психоза. Исто беше и со свинскиот грип, па САРС-от… денеска се соочуваме со нова пандемија и некој оваа ситуација ја искористи за да стави милијарди во џеб-обвини Лукашенко.