Дека лавовите не се задоволуваат само со епитетот „кралевите на џунглата“, се погрижи еден лав кој се прошетал по улиците на Бенгази во Либија.

После краткиот одмор, лавот тргнал по улица и исчезнал зад куќите. Аматерската снимка поставена е на „Твитер“.