Mешавина од две змии како и лилјак е причина за опасниот корона вирус кој се појави во Кина, открија епидемилозите.

Оваа супа ја конзумирале луѓе од кои тргнал опасниот вирус. Се работи за змиите кинески крајт и кинеска кобра во комбинација со лилјак. Крајтот е смртоносна змија , особено ако се свари и се конзумира.