Севернокорејскиот лидер Ким Џонг Ун во детството ни одалеку онаков како што сега го замислуваат светските лидери. Ким се школувал во Швајцарија и на 12 години бил пратен на престижна школа во Берн со лажен пасош.

Имал се што може да посака дете на негова возраст, детско возило, пиштоли играчки, флипери а омилена игра му била „Супер Марио“.

Ким бил опседнат со кошарка, носел „Џорданки“ и се надевал дека ќе стане познат кошаркар. Опремата му се состоела целосно од „Чикаго Булс“. Но, од неговата кошаркарска кариера не биднало ништо бидејќи бил низок и дебел па затоа во приватниот живот носел чевли со повисоки потпетици.