Лидерот на Чеченците Рамзан Кадиров и  во време на војна носи скапа гардероба.Неговите чизми чинат 2000 долари. Станува збор за модел на „Прада“  “Monolith” од 2019 година.

За неговиот стил се грижи неговата ќерка Алшат која е модна дизајнерка.