Младата Џордан Анчондо е вистински херој во пукањето во Ел Пасо. Таа настрадала додека купувала школки прибор за двете постари деца а во рака го држела двомесечниот син.

Во моментот кога убиецот Патрик Крусијус почна да пука кон неа, Џордан се свртила со грбот кон него за да ја убие неа а не синот.

Џордан паднала како покосена а од падот детето имало повреди но за среќа останло живо.