Германскиот министер за економија Питер Алтмаер падна од бината на „Дигиталниот самит“ во Дортмунд.

Според германските медиуми, по говорот, тој паднал од бината на лице. Како што покажуваат видеата, Алтмаер ги промашил скалите кога се симнувал од бината. Медиумите наведуваат дека Алтмаер накратко се онесвестил и дека веднаш бил хоспитализиран.

 

Организаторите на митингот, по несреќата, ја испразниле салата во која се одржува манифестацијата, а лекарите од брза помош го прегледале министерот и го пренеле во болница.

Собирот продолжил откако Алтмаер бил пренесен во болница, а презентацијата на проектот за европска платформа за податоци е извршена без присуство на министерот.