Во Кина по пет години изградба е отворен најголемиот аеродром во светот. Се наоѓа во Пекинг и е вистинско чудовиште каде човек лесно може да се изгуби.

Чинеше 11 милијарди долари и има облик на морска ѕвезда. Се простира на 700.000 квадратни метри, има простор за 268 авиони а со градот е поврзан со брза железница.

Погледнете како изгледа.