Најмалку две лица се повредени во Барселона кога еен возач загубил конторла врз својот автомобил и влетал меѓу група пешаци. Меѓу повредените имало едно малолетно лице.

Шпанската полиција објави дека откако ја загубил контролата врз возилото удрил во паркирани мотрцикли.

По несреќата, полицијата ја блокирала околината дури да се одредат причините за несреќата.