Рускиот претседател Владимир Путин (69) би можел повторно да стане татко доколку се точни шпекулациите дека неговата долгогодишна љубовница, поранешната ритмичка гимнастичарка Алина Кабаева (38) е бремена по трет пат.

Тоа би значело дека шефот на Кремљ ќе стане горд татко на петтото дете, тврдат руските опозициски медиуми, иако тој официјално ги има признаено само ќерките од првиот брак со Људмила Путин – Марија (37) и Кетрин (35).

Причината за вознемиреноста на Путин во последно време  лежи во тоа што тој пре неколку недели дознал дека Алина е повторно бремена.