Зошто Новак Ѓоковиќ ненадејно ги напушти тениските терени во Дорчол?

Има повеќе причини за тоа но најважна е онаа дека Новак не бил задоволен од работата на клубот и тоа беше горе-долу „јавна тајна“. Многу работи не функционирале како што треба во сериозен клуб, а поединци на својата работа повеќе гледаа забава отколку сериозна работа.

Често личел на се, освен на сериозен тениски клуб. Немаше работна дисциплина, центарот не беше на нивото што го бараше тој со името „Новак“.

Ѓоковиќ не можел да се справи со сите тие работи, а идејата за затворање на клубот и центарот тлеела во него долго време.

Друг проблем што се провлекувал практично од формирањето на Центарот, се однесувал на евентуалното проширување на теренот, капацитетот, содржината…

Многу работи за сите овие прашања беа многу тешки, а во некои случаи ниту изводливо да се добијат дозволи за такви планови.