Песната „весели се српски роде“ беше забрането на Дејвис купот во Шпанија.Но, малкумина знаат за што се работа во оваа песна.Таа е народна песна која пее за планината Румија во Црна Гора и за Призрен и Грачаница на Косово.

Е тоа најмногу ги заболее Косоварите кои бараа казна за Србија поради наводни територијални претензии.

Еве го целиот текст на песната.

Сонцето од Косово ги стопли полињата,

Блескави светилишта од античко време.

 

Радувај се српски роде, српскиот роде заради слободата,

А поради познатите Немањиќ, Обилиќ, Петровиќ,

А поради познатата Грачаница, Студеница, Раваница,

Нека се вее српското знаме од Призрен до Румија.

Ѕвоната ѕвонеа од старо Дечан,

Ова е земјата на Лазар и Стефан.

 

Радувај се српски роде…..

Еве ги гробовите на познатите предци,

Кој ја бранеше светата вера од Турците