„Нема измама, ниту еден грам“-изјавил украинскот бизнисмен за „Слободен печат“ по најавите дека власта на СДСМ и ДУИ сакаат да му го одзмемат пасоошот и државјанството.

– Не знам што да кажам. Побараа од мене да ја претставувам Македонија и да помогнам во подготовката за Олимписките игри  рекол Онишченко за „Слободен печат“.

Владата најавува дека ќе му го одземе државјанството на украинскиот бизнисмен Онишченко со тврдење дека лажел за своите податоци.

Објаснувењто е дека  дека преку МВР ќе биде покрената постапка со користење на членот 14 од Законот за државјанство кој остава можност во вакви случаи да се поништи државјанството и пасошот.

Сепак, оние најповиканите директорот на АНБ Виктор Димовски и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски не гледаат кај себе никаква вина и не размислуваат за оставки.