Пречекот на македонскиот таеквондист Дејан Георгиевски кој постигна историски успех на Олимписките игри во Токио, каде што го освои сребрениот медал, ќе се одржи во четврток од 19.30 часот пред Порта Македонија

Македонската таеквондо федерација организира пречек за македонскиот херој од 19.30 часот на скопскиот плоштад, додека ќе има пречек и на аеродромот во Скопје од 14.30 часот.