Кога ќе се погледнат личните карти на играчите кои ќе настапат на Европското првенство се забележува дека мноумина не се родени во земјите за кои настапуваат.

Предничи репрезентацијата на Албанија. Таму дури 19 играчи не се родени во Албанија, а тројца се од Македонија. Станува збор за Насер Алију кој е од Куманово, Таулант Сефери и Јасир Асани.

Од друга страна има 15 фудбалери кои се родени во Германија а на ова европско нема да играат за Германија.