Тажни вести продолжуваат да стигнуваат од Турција – под урнатините по разорниот земјотрес во Турција, пронајдени се телата на одбојкарската брачна двојка Бетул Чобан Чакир и Бедретин Чакир.

„Нашата болка е голема… Со длабока тага дознавме за заминувањето на Бетул Чобан Чакир, кој дојде од нашиот тим и со години го претставуваше нашиот клуб на најдобар начин, и нејзиниот сопруг Бедретин Чакир, исто така одбојкар. Им посакуваме Божја милост на нашиот спортист и неговата сопруга, рајот нека ви биде местото…“, стои во соопштението на клубот „МериносВолеј“.