Мирлинд Даку, фудбалерот на Албанија кој го навлече гневот на Македонците е роден на Косово на први јануари 1998 година.

Тој имаше само година и половина кога во 1999 година една од најтешките години за Македонија, кога земјата се соочи со наплив од 360.000 косовски бегалци, поради војната која беснееше во тогашната српска покраина.

Тогаш бегалците беа сместени на спортскиот аеродром Стенковец и државата беше ставена на колена поради големиот наплив на Косовци кои бегаа од НАТО бомбите.

Којзнае, може и Мирлинд со семејството бил дел од тие бегалци а сега ни возвраќа со навреди.